"“Mijn vader, Henk van Olphen, is als slager begonnen in 1926 op de Loosduinseweg. In
de jaren ‘50 kwamen mensen uit Nederlands-Indië met een heel ander eetpatroon. Een
aardige Indische klant heeft mijn vader geleerd om de echte Indische saucijzen te maken.
Hij gebruikte daarvoor een worststoppertje zoals deze. Uiteindelijk ging de reclame
voor deze worst van mond tot mond. Het was een enorm succes. Indische gezinnen
kwamen uit heel Nederland om ze bij ons te kopen. Dit is uitgegroeid tot meer dan vijftig
verkoopadressen in heel Nederland.” De Indische saucijzen van Van Olphen worden nog
steeds volgens het originele recept gemaakt.
Dit verhaal maakte onderdeel uit van de tentoonstelling 'Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden' (2023). "
"“Mijn vader, Henk van Olphen, is als slager begonnen in 1926 op de Loosduinseweg. In
de jaren ‘50 kwamen mensen uit Nederlands-Indië met een heel ander eetpatroon. Een
aardige Indische klant heeft mijn vader geleerd om de echte Indische saucijzen te maken.
Hij gebruikte daarvoor een worststoppertje zoals deze. Uiteindelijk ging de reclame
voor deze worst van mond tot mond. Het was een enorm succes. Indische gezinnen
kwamen uit heel Nederland om ze bij ons te kopen. Dit is uitgegroeid tot meer dan vijftig
verkoopadressen in heel Nederland.” De Indische saucijzen van Van Olphen worden nog
steeds volgens het originele recept gemaakt.
Dit verhaal maakte onderdeel uit van de tentoonstelling 'Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden' (2023). "